0 Läs mer >>
 
Smoothies har blivit en riktig hit för mig som är sämst på att äta frukost. Detta är en av favoriterna än så länge! 
 
Ett glas: 
 
3 riktigt stora jordgubbar, skivade
En näve tärnad rabarber
Lite honung
Naturell yoghurt
Kli
 
Häll rabarber och jordgubbsbitarna i en liten bunke. Fyll på med naturell yoghurt till det blir lagom mycket. Strö över lite kli, och ringla över honung om rabarbern är sur. Mixa slätt med en stavmixer eller liknande, och häll upp i ett glas. 

Smoothie! jordgubbe+r...

0 Läs mer >>
Jag satt och nördade vid tumblr igår, och då dök en bild på dessa kakor upp. Bakade dem för några år sedan, och jag kan inte fatta varför jag inte bakat dem fler gånger efter det! Bästa!!! Samoas heter de iallafall, och består av en liten god kaka med kokoskolatopping. Som grädde på moset ringlar man över och doppar dem i choklad. Receptet hittade jag på badbakeday, dock bakade jag bara en halv sats och gjorde några få förändringar. Så här gjorde jag:
 
ca 30 kakor:
 
115g mjukt smör
1/4 cup socker
1 cup vetemjöl
1/8 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1tsk vaniljsocker
ca 1 msk mjölk
 
Arbeta ihop smöret och sockret. Blanda samman alla torra ingredienser och ha i dem i smörsockersmeten. Ha i lite mjölk om smeten inte riktigt går ihop, den ska dock inte vara kladdig. Kavla ut den mellan två ark bakplåtspapper, och tryck ur kakor med ett pepparkaksmått som är runt med ett hål i mitten. Givetvis var mitt spårlöst försvunnet, så jag tryckte ut runda kakor och gjorde hålet med hjälp av en tyll. Det gick det med! Grädda dem i ugnen i ca 8-10 minuter i 180 grader. 
 
Topping:
 
135 g kola, använde mjuka werthers 
Någon nypa salt
ca 2-3 msk grädde
1 msk sirap
3 dl kokos
150 g mörk choklad
 
Smält kolan, t.ex. i micron, och ha i salt, grädde, sirap och kokos. Ta lite grädde i taget, inte säkert att allt går åt. Lägg toppingen i en ring på kakorna med hjälp av två skedar. Ringla sedan över och doppa botten i choklad.
 
 
 

Samoas!