0 Läs mer >>
Som en fet kusin till vår sockerkaka. Don't get skrämd of the big mängd sugar, and use a very big sockerkaksform! 
 
Bundtcake med smak av kokosnöt:
350g smör
5 st ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker (starkt sådant)
1 dl mjölk
ca 5-7 ml kokosessence (jag använde essencefabrikens)
 
Vispa smöret och sockret mycket fluffigt och länge. Vispa ner ett ägg i taget, vispa massor så det blir superfluffigt. Ha i mjölet, mjölken, vaniljsockret och kokosessensen. Häll smeten i en smörad och mjölad sockerkaksform, den måste vara stor! Ställ den i en ugn som är 180 grader varm. Det tar ganska lång tid för den att gräddas, jag ställde timern på en timme, och sedan kollade jag med provsticka till den var klar. 
 
När den har svalnat: gör en glasyr av florsocker och lite vatten, ringla den över kakan, och strö över kokos. Ät. 
 
 
 
 
Mobilbilder.. Men ni ser hur hög den är? :')
 
 

Coconut Bundtcake

1 Läs mer >>
 
1. Baka detta.
2. Ät detta.
3. Skicka ALLA rester till mig. 
 
Receptet har jag tjyvat av Callmecupcake.se. Gör det ni också! 
 
Brownies med cheesecakesmet och hallon
 
Browniesmet
225g smält och svalnat smör
4 ägg
4 dl socker
1,5 dl mjöl
1,4 tsk salt
2 dl kakao
2 tsk vaniljextrakt (eller en msk vaniljsocker) (man tager vad man haver)
 
Vispa äggen och sockret fluffigt, blanda ner smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser för sig och ha ner dem i äggsmeten. 
 
Cheesecakesmet (OBS, slicka skålen noga)
225g philadelphiaost
1 ägg
0,5 dl socker
3 msk mjöl
 
Blanda ihop alla ingredienser. 
 
Hallon
 
Smöra en form som är 23x33 cm, eller lägg i ett bakplåtspapper, och häll i nästan all browniesmet. Bre på cheesecakesmeten, ringla på resterande browniesmet, och dra med en kniv eller nåt så ytan blir fint marmorerad. Min blev icke fint marmorerad då jag ringlade över för mycket smet.:( Tryck i lite hallon här och var, och stoppa in den i ugnen i ca 45 minuter i 175 grader. I min supersnabba ugn blev den heeeelt perfeeekt efter en halvtimme. 
 
 
På riktigt, tror inte att jag någonsin ätit något godare?!?! Blir nästan tårögd när jag tänker på att jag har en hel låda full med cheesecakebrownies i frysen. :')))))))) Ååååhhhh.
 
 

 
 
 

Brownies+Cheesecake+H...

1 Läs mer >>
Köpte för ett par veckor sedan en burk med rålakritspulver, men då jag inte kom på vad jag skulle använda pulvret till blev den liggande. Tidigare idag fick jag, efter att ha bläddrat igenom den fantastiska boken Choklad, och kollat igenom min baklåda, bästa idéen. Hade en oöppnad förpackning med klubbpinnar som låg och skräpade så det blev kolaklubbor! Så gott!!!!!!!!!!
 
Till ca 12 klubbor:
50g smör
1,5 dl socker
1/2 dl sirap
ca 1 krm rålakritspulver (ha i mer för starkare lakritssmak)
Citronflingsalt
Klubbpinnar
 
Koka ihop smör, socker, sirap och pulver till det klarar av kulprovet och får bra konsistens, jag ville ha mina klubbor ganska sega. När smeten svalnat något, klicka ut den i jämna klickar på ett bakplåtspapper och tryck fast en pinne. Strö över lite citronflingsalt och låt dem stelna. 
 
 



 
 
 
 
 
 

Kola, salt, citron oc...

0 Läs mer >>
Egentligen ogillar jag nästan allt godis som inte består av choklad, meeen var ändå tvungen att testa att göra eget gelégodis. Det ser avancerat ut, men var ganska enkelt faktiskt. Jag utgick från Cupcakesfluffans jättebraiga recept, men halverade det och använde vit baksirap istället för glukos, och det funkade super! Jag färgade med röd karamellfärg och smaksatte med lite körsbärsessence från Essencefabriken. 
 
3 st gelatinblad
25g vit baksirap
1/2 dl socker
1,25 dl vatten + 1 msk
Röd färg
Körsbärsessence
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, och koka upp den vita baksirapen med vattnet och sockret till det når 122 grader. (min termometer levde loppan så jag har ingen aning om hur varmt det blev, så jag kokade lite på måfå och det gick vägen) Smält gelatinbladen i 1 msk vatten i en kastrull på låg värme utan att det kokar, och häll i sockerlagen, smak och färg. Låt det svalna lite, och häll i en form som är penslad med olja. Jag anväde en avlång liten matlåda i plast. Låt gelén vila i rumstemperatur ganska många timmar till den har blivit fast, och skär sedan upp den i små rutor. 
 
Somsagt, då jag inte är så förtjust i gelégodis så tyckte jag att dessa var ganska ickegoda, sladdriga och läskiga. Precis som gelégodisar brukar vara. Andra personer som inte är lika kräsna som jag tyckte att de var jättegoda. Jag rullade dem i socker, men det blev inget bra så pensla dem med olja i stället så de inte klibbar ihop. 
 
 
 

Körsbärsgelégodis

0 Läs mer >>
Mördeg+hallonsylt+kakmått
 
 
 
 
 

Hallonkakor

0 Läs mer >>
Cupcaken är en vanlig med chokladsmak, och jag bakade dem i en plåt med piggar som jag satte en vaniljtopp på. Även frostingen innehåller det. Jag improviserade lite så har inga exakta mått...
 
Vaniljtoppsfrosting:
1 liten näve smälta vaniljtoppar
En bit mjukt smör
Florsocker 
Lite vaniljsocker
 
Vispa smöret fluffigt och tillsätt de smälta vaniljtopparna. Häll i vaniljsocker och fyll på med florsocker till smeten får en bra konsistens.
 
 

Chokladcupcakes med v...