0 Läs mer >>
Världens smidigaste sätt att göra glass på. Det gåt supersnabbt, blir inte isigt och man behöver varken glassmaskin eller springa fram och tillbaka till frysen för att veva i timmar. Har lite fler idèer på smaker. Synd bara synd att ens frys är så liten!
 
Räcker till ca 7 dl färdig glass:
 
Kolasås:
25g smör
0,5 dl sirap
0,75 dl mjölk
2 msk socker
0,75 tsk vaniljsocker
ca 1 krm salt
 
Koka ihop alla ingredienser på ganska låg värme, passa så det inte kokar över och kladdar ner hela spisen, blir så himla tråkigt då. Det ska inte bli en superrinnig sås men heller inte knäck. Det ska knappt klara kulprovet men heller inte lösas upp helt i vattnet. Låt den svalna helt.
 
2,5 dl vispgrädde
200g sötad kondenserad mjölk
 
Vispa grädden och mjölken till det blir fast och går att göra mjuka toppar. 
 
Ta fram en skål eller burk som tål frys, och täck bottnen med ett lager grädde/mjölkvisp. Klicka på kolasåsen och täck med vispet, och fortsätt så till allt är slut. Ta en kniv och gör swirls i glassen. Frys i ca 4 timmar! :) 
 
 

Salt kolaglass

0 Läs mer >>
Här hamnar de grejer jag bakar, men ibland händer det att jag äter annat med.
Middagstips? Kolla här → http://fattigestudenten.blogg.se/
 
 

MAT

0 Läs mer >>
Det har varit lite tyst här det senaste... (i typ fyra månader). Men så kan det vara ibland! Jag har haft sjukt mycket i skolan och sedan jobbat på det. Nu har jag dock flyttat så lite mer tid till bakning ska jag nog lyckas klämma in :)
 
Jag använde ugnen första gången ever igår, och det blev en äppelpaj! Utgick från det här receptet och adderade lite kardemumma. → http://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/
 
 

Äppelpaj med kardemum...