Coconut Bundtcake

Som en fet kusin till vår sockerkaka. Don't get skrämd of the big mängd sugar, and use a very big sockerkaksform! 
 
Bundtcake med smak av kokosnöt:
350g smör
5 st ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker (starkt sådant)
1 dl mjölk
ca 5-7 ml kokosessence (jag använde essencefabrikens)
 
Vispa smöret och sockret mycket fluffigt och länge. Vispa ner ett ägg i taget, vispa massor så det blir superfluffigt. Ha i mjölet, mjölken, vaniljsockret och kokosessensen. Häll smeten i en smörad och mjölad sockerkaksform, den måste vara stor! Ställ den i en ugn som är 180 grader varm. Det tar ganska lång tid för den att gräddas, jag ställde timern på en timme, och sedan kollade jag med provsticka till den var klar. 
 
När den har svalnat: gör en glasyr av florsocker och lite vatten, ringla den över kakan, och strö över kokos. Ät. 
 
 
 
 
Mobilbilder.. Men ni ser hur hög den är? :')
 
 

Kommentera här: