Kolapaj med Grädde

Livets paj. Kallas ibland för kattens tårta eller banoffeepie, men då brukar man ha banan i. Själv är jag allergisk. Kul! :))) 
Här kommer receptet jag brukar använda. Himla söt men himla god. 
 
En burk kondenserad kokt mjölk (Jag köper färdigkokt, annars får man koka hela burken i några timmar)
13 st digestivekex
125 g smällt smör
 
2,5 dl vispad grädde
Choklad
 
Börja med att krossa kexen till smulor, jag brukar lägga dem i en påse och ha ihjäl dem med en kavel. Smält smöret, och blanda det med smulorna. Tryck sedan ut i en form och ställ i kylskåpet så att bottnen är hård och kall. Det är ett helvete att bre på kolan annars, bottnen följer liksom med och det blir inte alls bra. Öppna burken och bre på kolan, alltså den kokta kondenserade mjölken. Vispa grädden, och bre eller spritsa den på kolan, riv över lite choklad. 
 

Kommentera här: