Apelsinwhoopies med chokladganache

Nu var det nästan en månad sedan jag gjorde ett inlägg här senast, men det har sina orsaker. Dels har jag jobbat, dels har jag bakat men inte fotat, dels har jag bakat och fotat med bilderna har blivit superfula. Och när jag fotade whoopisen tog batteriet till min kamera slut och laddaren är borta. Bu! 
 
Nåväl. Utgick från ett recept jag hade uppskrivet i min receptsamlarbok och ändrade om lite här var. Receptet på ganachen hittade jag på taseline.
 
Apelsinwhoopies:
1 ägg
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
0,5 vaniljstång
Skalet från en apelsin
Lite salt
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100g smält smör
0,5 dl mjölk
 
Elvispa ägget med allt socker fluffigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, vispa ner det och det rivna apelsinskalet i äggsmeten. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en annan bunke. Ha i mjölk och smält smör i äggsmeten, och vänd försiktigt i de torra ingredienserna. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 10-11 minuter. 
 
Chokladganache: 
150g mörk choklad
1 dl vispgrädde
35g smör
 
Hacka chokladen och värm den tillsammans med grädden försiktigt i en kastrull. När allt har smält, rör i smöret. Låt den stå till sig i några timmar. 
 
Para ihop kakhalvorna, klicka på lite chokladganache, tryck ihop. 
 
 
 
Och det var det. :)
 

Kommentera här: