Vanilj och havrecookies

Alltså, denna kakan kvalar lätt in bland de 10 godaste jag bakat. Helt perfekt havrig och vaniljig!
 
Ca 26 kakor:

115 g smör
1,5 dl strösocker
1 vaniljstång 
1 ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 dl havregryn
0,5 dl kokos
1 msk honung
 
Elvispa ihop smör och socker. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, ha i dem och ägget i smörsockret och vispa pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig. Blanda i honungen i vispet och rör ner de torra ingredienserna lite i taget. Använd en degskopa eller rulla bollar av smeten. Lägg ut på en plåt och platta till dem lite. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
 
Glasyr:

Lite florsocker
Lite vatten
 
Rör ut lite florsocker med vatten. När konsistensen är bra, ringla den över kakorna. Obs, gör inte detta förräns kakorna har svalnat.
 
 
 

Kommentarer:

1 faster Susanne:

skriven

Hur goda som helst Vendela. Gjorde dem typ 1 dm i diameter. Tack för receptet!!
Du är bäst.

Svar: Vad kul Susanne! Kram! :)
oohcake.blogg.se

Kommentera här: