Vanilj och havrecookies
Alltså, denna kakan kvalar lätt in bland de 10 godaste jag bakat. Helt perfekt havrig och vaniljig!
Ca 26 kakor:
115 g smör
1,5 dl strösocker
1 vaniljstång
1 ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 dl havregryn
0,5 dl kokos
1 msk honung
Elvispa ihop smör och socker. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, ha i dem och ägget i smörsockret och vispa pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig. Blanda i honungen i vispet och rör ner de torra ingredienserna lite i taget. Använd en degskopa eller rulla bollar av smeten. Lägg ut på en plåt och platta till dem lite. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Glasyr:
Lite florsocker
Lite vatten
Rör ut lite florsocker med vatten. När konsistensen är bra, ringla den över kakorna. Obs, gör inte detta förräns kakorna har svalnat.


skriven
Hur goda som helst Vendela. Gjorde dem typ 1 dm i diameter. Tack för receptet!!
Du är bäst.